La realitat del preu de l'energia

En les últimes setmanes ens estan arribant notícies alarmants sobre els augments del preu de l’energia, amanides amb interpretacions per tots els gustos.  Des de JustaEnergia creiem que cal explicar la situació actual en perspectiva.


Si analitzem tot el 2016 veiem que els preus de l’energia estaven molt baixos durant els primers mesos i la tarifa horària de l’energia era molt avantatjosa. Això respon a que les condicions meteorològiques, amb molt de vent i pluja, van afavorir la producció de renovables (eòlica i hidràulica) i, en conseqüència, van baixar els preus.

En aquest moment la situació climàtica és totalment inversa i se suma a la baixada de temperatures i a l’alça de la demanda degut al consum de calefacció. El resultat són aquestes puntes de preus de l’energia.

En la gràfica, publicada originalment a Publico, es pot veure molt clarament aquesta relació entre la producció de renovables i el preu de l’energia: a més producció de renovables, energia a menys cost.

Si analitzem el preu variable de la energia de l’any 2016 respecte a l’any 2015, veiem que el preu mig total va ser de 78,09 euros el MWh, i el 2016 de 60,05 euros el MWh. Per tant, l’import de la part variable de l’energia ha baixat un 23% en aquest període.

Contra les pujades de preu, eficiència

Tot i així, l’augment constant del preu de l’energia genera preocupació per la competitivitat de molts negocis. Com podem respondre a aquest repte?

La proposta de JustaEnergia és, en primer lloc, assegurar-nos que no estem pagant un cèntim de més per culpa de condicions de contracte inadequades, i buscar solucions tècniques d’eficiència energètica que s’adaptin a les nostres necessitats.

Es tracta d’estalviar, però consumint l’energia que calgui perquè el nostre establiment funcioni oferint el màxim confort.

Només cal enviar, sense cap compromís, una factura completa de subministrament al correu asesor@justaenergia.com o trucar al telèfon 934 989 921.

L’optimització de contractes és el primer pas del projecte Ajusta30 impulsat per JustaEnergia per ajudar als negocis disposats a estalviar un 30% de la despesa energètica mentre consumeixen la energia que necessiten.

Un cop avaluades les possibilitats reals d’estalvi en costos energètics, es proposen mesures sense inversió inicial o amb una mínima aportació que es finança amb part dels estalvis obtinguts.

**Article publicat inicialment a fihr.cat, la pàgina de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria i Restauració, de la qual JustaEnergia és el partner energètic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario