Entrevista a Lluís Vicente pel Gremi de Restauració de Barcelona



Compartim amb tots vosaltres l'entrevista a Lluis Vicente, CEO de JustaEnergia, publicada al butlletí del Gremi de Restauració de Barcelona (GRB) amb motiu de la renovació de l'acord com a col·laborador energètic de l'entitat barcelonina.

Durant aquest primer any de col·laboració, JustaEnergia ha implementat el seu pla Ajusta30 amb molt bons resultats pels associats al Gremi de Restauració de Barcelona. 

A més a més, col·labora de manera destacada en la implementació del pla Barcelona +Sostenible entre els establiments adherits associats al GRB.

En aquesta entrevista, en Lluís Vicente fa una valoració d'aquest primer any d'actuacions amb els negocis de restauració barcelonins.

Després de més d’un any col·laborant amb el Gremi, com valoreu la situació del consum energètic dels restaurants?
Ha estat un any intens i ens ha sorprès molt veure la quantitat de feina a fer.
Hem visitat molts establiments i la majoria de propietaris estaven preocupats pels consums i pels costos elevats de la factura energètica. Després de revisar molts contractes i millorar-ne les condicions hem aconseguit estalvis en torn del 20% que s’han notat a la factura des del primer moment.
Pensem que cal continuar aquesta primera actuació amb una segona fase que generi estalvis importants en consum, aplicant mesures que es financen amb part dels estalvis obtinguts. 


Quina és la proposta de l’enginyeria energètica JustaEnergia per als negocis com els dels agremiats?
El nostre projecte Ajusta 30 va néixer amb la intenció de treballar cap a un estalvi real del 30% a comerços i locals, i a hores d’ara podem dir que en alguns casos ja s’han superat les expectatives.
Gràcies als sistemes de gestió massiva de dades (big data) podem aplicar plans d’eficiència energètica avançats a empreses petites i mitjanes.
Sens dubte, la reducció de les despeses fixes en consum energètic és una millora necessària i possible.



Entre les mancances que heu pogut detectar, quines serien les més urgents de resoldre, i per on es pot començar?
El més important és el compromís amb l’estalvi. Nosaltres treballem mà amb mà amb els negocis per aplicar mesures realistes que redueixin la factura elèctrica sense perjudicar el confort ni la competitivitat. Aquestes actuacions, en molts casos, suposen oferir un millor servei al client. Tenim molt clar que treballar per al sector de restauració vol dir tenir molt en compte els aspectes que afecten als clients i a la competitivitat del negoci.
Reinvertint part dels estalvis en equips de clima més eficients, per exemple, es redueixen els consums i alhora es millora la instal·lació de l’establiment, oferint més confort a clients i treballadors.
Per contra, els aparells de clima obsolets, sovint ja amortitzats, són responsables de consums exagerats i despeses de reparacions i manteniment en equips que mai no acaben de funcionar bé.
Ara bé, cada establiment és un món, i abans de recomanar mesures fem un estudi per avaluar quines seran les més adequades i rendibles.


No hay comentarios:

Publicar un comentario