Eficiència alemanya

JustaEnergia va participar activament a la Jornada Hispano Alemana d’eficiència energètica al sector turístic, junt amb altres professionals del sector, entre els quals s’hi comptaven diverses empreses alemanyes que ofereixen solucions tecnològiques d’eficiència energètica.

Ens va semblar que era una bona oportunitat per a compartir coneixement i oportunitats en un acte on les intervencions del panell d’experts anaven en la línia del que JustaEnergia entén que ha de ser l’eficiència energètica: un camí cap a la implantació de sistemes que utilitzin fonts d’energies renovables/sostenibles a través de l’aplicació de mesures enfocades a millorar els hàbits de consum i la competitivitat de les empreses.

I quan parlem de competitivitat, volem dir exactament això: instruments per aconseguir millors resultats a les empreses.

El sector turístic alemany, segons van assenyalar diversos dels ponents, troba en l’eficiència energètica un argument per fer més atractiva l’oferta de cara al client, a més d’una font d’estalvi.  
En aquest sentit, ens va agradar d’escoltar la experiència que ens va explicar E. Schilberz, de Spenso, sobre els estalvis assolits per un hotel amb un sistema per escalfar l’aigua de les piscines amb energia solar tèrmica mitjançant absorbidors.

També destaquem les experiències reals a Espanya d’hotels de consum energètic quasi nul que va exposar Rodrigo Morell, gerent de Creara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario