Cas pràctic: Estalviem 1/3 de l'energia a 3 grans superfícies de la cadena Viladomat


La cadena andorrana de material esportiu ha reduït la despesa energètica de tres dels seus comerços en un 30% durant el primer any d’aplicació del pla d’eficiència energètica de JustaEnergia

Sense cap inversió inicial, l’aplicació del pla ha suposat un 22%, 26% i 41% d’estalvi econòmic a Viladomat Andorra, Intersport Outdoor i Kilvil respectivament. Durant tot el 2014 la cadena s’ha estalviat més de 56.500 euros en la factura energètica. Els resultats es van poder veure des del primer mes.

Altres indicadors a destacar són el ràtio kWh per m2, que s’ha reduït un 20% de mitjana en les tres botigues, i un estalvi de 75,95 Tn de CO2, equivalent a les emissions d’un SEAT Altea 1.6 TDI Ecomotive en 666.000 km.

Mesures sense inversió
En primer lloc, JustaEnergia va optimitzar la potència i va renegociar les tarifes amb les companyies elèctriques, de manera que l’estalvi obtingut amb aquesta actuació es mantindrà en el temps.

Després de monitoritzar els consums i definir el mapa energètic, es va fer un estudi que incloïa visites nocturnes per a identificar els equips que generaven consums ineficients i posteriorment un pla de mesures d’estalvi sense inversió assegurant les condicions òptimes de consum energètic per a la operació comercial dels establiments:
  • Canvi progressiu de les lluminàries per elements més eficients en zones concretes.
  • Ajustament de l’horari d’encesa i apagat de llums tenint en compte les necessitats a cada franja horària.
  • Substitució d’equips ineficients
  • Ajustament de l’horari i els nivells de climatització d’acord amb la fluctuació de l’afluència de públic a cada franja horària
  • Alertes automàtiques d’incidències de consum

Els comerços
Viladomat és el primer distribuïdor de productes esportius al Principat d’Andorra. La cadena té diversos locals comercials dedicats a diverses especialitats esportives. JustaEnergia va intervenir en tres d’aquestes botigues:
    Kilvil: El establiment més gran del sud d’Europa dedicat al snow-board, freestyle i freeride. Té una superfície de 2292 m 2
    Intersport Outdoor: Els seus 2500 m2 inclouen seccions exclusives de Fitness, Snowboard/Surf, Esquí, Muntanya Material / Calçat / Tèxtil, Camping i Caravaning i la dedicada a les bicicletes de tot tipus
    Viladomat Andorra: És la més gran de les tres, amb 2750 m2. És pionera a Europa en oferir equipament i vestit esportiu per a home, dona i nens dins d’espais diferenciats per a cada tipus d’esport. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario