Dia de l'Eficiència Energètica


Ja se sap: quan es dedica un dia internacional a alguna causa és que el tema en qüestió està, com a mínim, complicat. El Dia de l’Eficiència Energètica, que des de 1998 se celebra cada 5 de març, no n'és cap excepció.

La diada té com a objectiu que els ciutadans reflexionem sobre els nostres hàbits de consum energètic i les conseqüències de l’ús abusiu de combustibles fòssils. I és que des de la Revolució Industrial, el contingut de CO2 a l’atmosfera ha augmentat un 33%. La pujada de preus del petroli i del gas natural i el nou marc legislatiu en matèria d’energia fan que hi hagi cada cop més consciència sobre la importància de gestionar els nostres consums de manera eficient.

Tant empreses com ciutadans poden dur a terme mesures que afavoreixin l’estalvi energètic. Però també cal que avancem cap a un model energètic menys depenent dels combustibles fòssils -que són més contaminants i tenen costos més imprevisibles- per acostar-nos a fonts d’energies més netes.

L’eficiència energètica és el primer pas -i el més rentable- per anar cap a aquest nou model. Es tracta d’un procés de gestió de la instal·lació que comença amb l’estudi dels consums d’una instal·lació, mesurant i analitzant la manera i el moment en que es produeixen per traçar el mapa energètic, tot identificant els que es poden reduir, suprimir, modular o desplaçar a altres franges horàries. En aquest punt cal elaborar y aplicar el pla d’acció per aconseguir el millor rendiment de la instal·lació al cost més baix possible.

Per sort, des de JustaEnergia podem dir que cada cop hi ha més persones que veuen en la gestió eficient de l’energia no només una via d’estalvi, sinó una manera d’exercir un consum responsable.





No hay comentarios:

Publicar un comentario