Després
de més d’un any col·laborant amb el Gremi, com valoreu la situació del consum
energètic dels restaurants?
Ha
estat un any intens i ens ha sorprès molt veure la quantitat de feina a fer.
Hem
visitat molts establiments i la majoria de propietaris estaven preocupats pels
consums i pels costos elevats de la factura energètica. Després de revisar
molts contractes i millorar-ne les condicions hem aconseguit estalvis en torn
del 20% que s’han notat a la factura des del primer moment.
Pensem
que cal continuar aquesta primera actuació amb una segona fase que generi
estalvis importants en consum, aplicant mesures que es financen amb part dels
estalvis obtinguts.

El
nostre projecte Ajusta 30 va néixer amb la intenció de treballar cap a un
estalvi real del 30% a comerços i locals, i a hores d’ara podem dir que en
alguns casos ja s’han superat les expectatives.
Gràcies
als sistemes de gestió massiva de dades (big data) podem aplicar plans
d’eficiència energètica avançats a empreses petites i mitjanes.
Sens
dubte, la reducció de les despeses fixes en consum energètic és una millora
necessària i possible.
Entre
les mancances que heu pogut detectar, quines serien les més urgents de
resoldre, i per on es pot començar?
El
més important és el compromís amb l’estalvi. Nosaltres treballem mà amb mà amb
els negocis per aplicar mesures realistes que redueixin la factura elèctrica
sense perjudicar el confort ni la competitivitat. Aquestes actuacions, en molts
casos, suposen oferir un millor servei al client. Tenim molt clar que treballar
per al sector de restauració vol dir tenir molt en compte els aspectes que
afecten als clients i a la competitivitat del negoci.
Reinvertint
part dels estalvis en equips de clima més eficients, per exemple, es redueixen
els consums i alhora es millora la instal·lació de l’establiment, oferint més
confort a clients i treballadors.
Per
contra, els aparells de clima obsolets, sovint ja amortitzats, són responsables
de consums exagerats i despeses de reparacions i manteniment en equips que mai
no acaben de funcionar bé.
Ara
bé, cada establiment és un món, i abans de recomanar mesures fem un estudi per
avaluar quines seran les més adequades i rendibles.
No hay comentarios:
Publicar un comentario